Bandleden Nirvana woedend om gitaargame

De nieuwe versie van de welbekende gamereeks 'Guitar Hero' heeft kwaad bloed gezet bij de nabestaanden van Kurt Cobain. Had eerder al de weduwe van Kurt Cobain, Courtney Love, van zich laten horen, nu zijn ook de overige bandleden van het onvolprezen Nirvana woedend op de maker van de game, Activision.

Ze zijn niet eens zo boos dat hun muziek voorkomt in Guitar Hero 5, maar ze vinden het wel belachelijk dat je ook met Kurt kunt spelen op andere nummers dan die van Nirvana. Kurt heeft volgens Dave Grohl en Krist Novoselic muziek geschreven die mensen over de hele wereld diep geraakt heeft en hij verdient beter dan dit.

"We willen dat mensen weten dat we verbijsterd en zeer teleurgesteld zijn in de manier waarop een kloon van Kurt wordt gebruikt in het spel Guitar Hero. De naam en de gelijkenis van Kurt Cobain zijn het exclusieve eigendom van zijn nalatenschap. Wij hebben geen enkele controle op dat gebied. Het is moeilijk om een beeltenis van Kurt gitaar te zien spelen met tekenfilmfiguren. Kurt heeft veel muziek geschreven die van veel betekenis is voor veel mensen. Hij verdient gewoon beter."

Activision lijkt het ondertussen allemaal weinig te interesseren. De rechten voor het gebruiken van de gelijkenis van de overleden zanger zijn verkregen van zijn vrouw, ook om Kurt als speelbaar karakter op te nemen in de game. Wat hen betreft, is daarmee de kous af.

Kijk voor mee gamenieuws op FOK!Games