Ziekenhuispersoneel geschorst na bizar fotospel

Het personeel van het Britse ziekenhuis Swindon Great Western Hospital loopt de kans hun baan kwijt te raken. Zij hebben namelijk foto's van zichzelf op internet geplaatst waarop ze deelnemen aan de zogeheten 'Lying Down Game'.

Dit bizarre spel schijnt de nieuwe internetrage te zijn. Deelnemers worden liggend gefotografeerd, met hun armen naast zich en hun tenen wijzend naar de vloer. Vervolgens worden de kiekjes op sites als Facebook geplaatst. Foto's genomen op bijzondere locaties leveren bonuspunten op.

De zeven personeelsleden van het bovengenoemde ziekenhuis zijn allen enthousiast deelnemer van de game. Halverwege augustus lieten zij zich fotograferen op onder andere reanimatiekarren, ziekenhuisvloeren en het helikopterplatform van het ziekenhuis.

De directie van het ziekenhuis heeft het zevental voorlopig geschorst. "De geschorste medewerkers hebben zich tijdens de nachtdienst erg onprofessioneel gedragen", verklaart medisch directeur dr. Alf Troughton. "De zorg voor de patiënten heeft niet onder het spelletje geleden. Ook zijn zij niet op de foto gekomen."

"The Great Western Hospital stelt ten allen tijde hoge eisen aan het gedrag van het personeel en heeft de kwestie dan ook hoog opgenomen. De aantijgingen zijn grondig onderzocht en de zeven personeelsleden blijven geschorst in afwachting van de formele disciplinaire hoorzittingen.

Lying Down Game is een grote rage in Groot-Brittannië. Voorbeeldfoto's zijn hier te vinden. De gewraakte foto's zijn uiteraard van Facebook afgehaald.