[EK vrouwen] Uitslag Engeland - Nederland

Nederland is er in Finland niet in geslaagd de finale te bereiken van het EK voor vrouwen. Engeland was na een verlenging met 2-1 te sterk.

Nederland begon goed aan de wedstrijd en de Engelse vrouwen waren nauwelijks in staat om kansen te creëren. Kelly Smith, aanvalster van de Boston Breakers, zorgde pas in de slotfase van de eerste helft voor het eerste gevaar. Haar schot van dichtbij werd geblokt door een tegenstander.

Een kwartier na de pauze was het echter wel raak voor Smith. Haar openingstreffer stond pas twee minuten op het scorebord, toen Oranje alweer gelijkmaakte. Marlous Pieëte, speelster van FC Twente, tekende voor de 1-1.

Lange tijd bleef die score op het bord staan, en ook de verlenging leek geen winnaar op te leveren. In de eerste verlenging leek Engeland te scoren, maar de bal stuiterde via de onderkant van de lat uit het doel in de handen van de Nederlandse keepster Geurts. Met de penaltyserie in zicht ging het echter toch nog mis. Everton-speelster Jill Scott maakte na 116 minuten voetballen een einde aan het EK-avontuur van het vrouwenteam van Vera Pauw.

Engeland - Nederland 2-1 (n.v.)
61’ K. Smith 1-0
64’ Pieëte 1-1
116’ J. Scott 2-1

Toeschouwers: 4.621
Scheidsrechter: Gaal (Hon)
Stadion: Ratinan Stadion, Tampere
Gele kaart: Stoney (Engeland)

Opstellingen

Engeland: Brown, Stoney, Johnson, Asante, A.Scott, Williams, K.Smith, Chapman, Clarke (J.Scott/91), Aluko (Sanderson/70), S.Smith (Carney/46)

Nederland: Geurts, Bito (De Boer/117), Meulen, Koster, Hogewoning, Melis, Griffioen, Smit, Hoogendijk, Pieëte (v.d.Ven/87), Stevens (v.d. Sanden/120+1)