Leraar dood na schorsing voor feestje

Een leerkracht Wetenschappen uit het Belgische Lier is afgelopen weekend plotseling overleden. Saillant detail: de man is onlangs ontslagen na een feestje met zijn leerlingen. Hierbij zou leraar Jack De Keyser de scholieren alcohol hebben geschonken.

Vrijdag 27 maart werd er afscheid genomen van stagiaire Gitte Leijnen, die de week ervoor toevallig net jarig was geweest. Om het afscheid en de verjaardag te vieren, nam De Keyser volgens eigen verklaring gebak mee, twee flessen kinderchampagne uit een buurtsuper en enkele zakken chips.

Volgens de schooldirectie zat er in de flessen geen kinderchampagne, maar Spaanse wijn. Een week later plofte er dan ook een ontslagbrief bij hem op de deurmat. De man bleef zijn ontslag aanvechten, maar tevergeefs. De laatste tijd was hij moegestreden en is afgelopen weekend overleden.

De school betreurt de dood van de ontslagen leraar. Ze willen er echter wel op wijzen dat De Keyser geen zelfmoord heeft gepleegd. Het overlijden is dan ook geheel natuurlijk verlopen.