Veel Britse meiden misbruikt door vriend

Een derde van de Britse tienermeiden wordt seksueel misbruikt in een relatie of heeft te maken gehad met geweld van hun vriend. Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Bristol. Uit het onderzoek, waar 1400 ondervraagden aan deelnamen, blijkt dat een op de zestien meiden in de leeftijd van dertien tot en met zeventien jaar verkracht is. Een op de zes bleek onder druk te zijn gezet om seks te hebben.

In het rapport wordt ook sterk aangeraden om te letten op meiden met een oudere vriend. In deze gevallen hebben drie van de vier personen aangegeven dat ze slachtoffer van geweld zijn of zijn geweest. Er wordt dan ook benadrukt dat zowel leraren als ouders hun dochters beter in moeten lichten over de gevaren van de seksuele wereld. Een woordvoerder van het ministerie voor Kinderen, Scholen en Gezinnen heeft ook aangekondigd dat kinderen van alle leeftijden vanaf september 2011 verplicht les krijgen over persoonlijke en sociale onderwerpen, waar ook relaties onder vallen.

Veel Britse meisjes zeggen dat ze niets tegen het misbruik doen uit angst, schuldgevoel of omdat ze bang zijn hun vriend te verliezen.