'Arme' Schwarzenegger verpatst spullen op eBay

Arnold Schwarzenegger, gouverneur van de Amerikaanse staat Californië, is de schaamte voorbij. Om geld te verdienen voor zijn praktisch failliete staat houdt hij momenteel een grote uitverkoop van staatseigendommen.

Via internetveilingen en openbare verkopen - 'garage sales' - hoopt hij enkele miljoenen bij elkaar te schrapen door onder meer gevangeniskleren (5 dollar voor een jeans en T-shirt), houten bureaus (30 dollar), Blackberry's (25 dollar), laptops (200 dollar) en auto's (vanaf 1.000 dollar) te verkopen.

'Alle beetjes helpen', zo zei een montere Schwarzenegger bij de start van de 'Great California Garage Sale'.

Een 'garage sale' is een typisch Amerikaans fenomeen waarbij overtollige huisvoorraad in de garage en voortuin te koop wordt aangeboden. Tot voor kort gebeurde dat vooral na een grote schoonmaak. Tegenwoordig is het voor steeds meer Amerikanen die onder de crisis lijden een manier om het inkomen wat aan te vullen.

Via de internetsites eBay en Craiglist kan worden geboden op spullen die voorzien zijn van een echte handtekening van Schwarzenegger. Zaterdag werd bijvoorbeeld op eBay 1.775 dollar geboden op een leren jack met daarop Schwarzeneggers handtekening.

Een belangrijk onderdeel van de uitverkoop betreft de verkoop van ruim 500 overheidswagens die door Schwarzenegger 'overbodig' zijn verklaard.

Vrijdag, de eerste dag van de de uitverkoop, werd een miljoen dollar verdiend, ongeveer 0,00384 procent van het totale begrotingstekort van 26 miljard dollar (19,4 miljard euro).


'Arme' Schwarzenegger verpatst spullen op eBay  (foto: DAG)