Rusland stuurt militairen naar Kaukasus

Rusland stuurt 3800 militairen naar de Noord-Kaukasus. Dat heeft een Russische legerwoordvoerder laten weten, berichtte het persbureau Ria Novosti vandaag.

Moskou heeft extra veiligheidsmaatregelen aangekondigd in het onrustige gebied om te voorkomen dat het verder destabiliseert. De Russische president Dmitri Medvedev voerde vandaag in de Zwarte Zeestad Sotsji overleg met de Tsjetsjeense president Ramzan Kadyrov en de leider van Ingoesjetië, Joenoes-Bek Jevkoerov.

Medvedev hamerde er opnieuw op dat de rebellen gedood en vernietigd moeten worden. Ook wil hij verhinderen dat jongeren in het buitenland radicaal-islamitisch onderwijs volgen en jongeren een alternatief voor islamitisch onderwijs bieden. Veel jongeren voegen zich bij de islamitische rebellen, omdat ze geen andere mogelijkheden voor een toekomst zien.

Het geweld tussen de lokale autoriteiten en islamitische rebellen in de Noord-Kaukasus is de laatste tijd toegenomen. Geregeld zijn er aanslagen, ontvoeringen en moorden. Vandaag kwamen in de deelrepublieken Dagestan en Tsjetsjenië nog vijf rebellen om het leven door aanslagen en gevechten.