Kerkgenootschap wil verslaafdenopvang via de rechter afdwingen

Het kerkgenootschap Victory Outreach wil desnoods via de rechter afdwingen dat zij een opvang voor verslaafde jongeren mogen beginnen in Rhoon. Het ligt in de planning van Victory Outreach om in het pand 'Sonneheerdt', waar tot voor kort verstandelijk gehandicapten werden opgevangen, om in dit pand ongeveer vijftig (ex) drugs en drank verslaafden op te gaan vangen.

De mensen in de directe omgeving van Sonneheerdt zijn bang dat de nieuwe bewoners net als de vertrokken verstandelijk gehandicapten voor overlast zullen zorgen. Volgens voorganger Jerry Mendeszoon zal ook de gemeente Albrandswaard niet instemmen met de komst van het opvangcentrum. Volgens Mendeszoon hebben de omwonenden een verkeerd beeld van de kerkelijke organisatie. De cliënten van Victory Outreach zijn ' ex-verslaafden die een strak regime volgen en gemotiveerd zijn hun leven te beteren' aldus Mendeszoon.

Hierom wil Victory Outreach desnoods via de rechter afdwingen dat zij zich in het pand mogen vestigen. Mendeszoon betreurt het dat de Rhoonse bevolking dit opvangcentrum 'niet in hun achtertuin' wil hebben. Voor de beeldvorming: Sonneheerdt is gelegen tussen een cafe en een basisschool. Slechts een bruggetje scheidt basisschool OBS de Overkant van Sonneheerdt.

Afgelopen avond heeft er een informatieavond plaatsgevonden op het gemeentehuis. Vicotry Outreach heeft hier echter geen spreektijd gekregen.

In Kampen is herrie over religeus gedoe, waar men een voorbeeld zou mogen nemen aan Victory Outreach.

Met dank aan Anonieme User voor het herschrijven van de submit!