Record Mentos Geiser op haar na gemist

Het is de studenten van de Universiteit Twente (UT) net niet gelukt een wereldrecord Mentos Geiser neer te zetten. Ongeveer 1900 studenten deden met een fles cola en evenzoveel mentos-rollen mee aan de recordpoging op de campus van de UT in Enschede. En dat is net iets te weinig. Het officiële Guinness World Records record staat namelijk op 1960 colaflessen.

De Mentos Geiser wordt gecreëerd door een aantal Mentos-snoepjes in een fles cola te gooien. De reactie van de cola op het muntsnoepje creëert een fontein van vier tot vijf meter hoog. De poging het wereldrecord te verbreken was het slotstuk van de 'Kick-In', de introductieweek voor de 2500 nieuwe studenten van de Universiteit Twente en Hogeschool Saxion. Alle deelnemers hadden tijdens de poging een poncho aan om zich te beschermen tegen de cola. Een notaris keek toe of de recordpoging slaagde.

"Als er net even wat meer mensen mee hadden gedaan, dan was het gelukt", aldus de organisatie. Opmerkelijk is dat er zo'n 100 mensen langs de kant stonden te kijken. Maar die wilden niet mee doen. "Wat laf dat zij niet mee durfden te doen. Dan was de poging geslaagd", liet een van de organisatoren zich ontvallen.

Er wordt inmiddels al nagedacht over een recordpoging voor volgend jaar.