Bijna 900.000 kijkers voor K2 zoekt K3

De eerste aflevering van de nieuwe tv-talentenjacht K2 zoekt K3 leverde de tv-zender SBS6 zaterdag 895.000 kijkers op. Dit blijkt uit gisteren gepubliceerde cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO).

In K2 zoekt K3 volgen kijkers zeven weken lang de zoektocht van de roodharige Karen en de zwartharige Kristel van de Vlaamse meidengroep K3 naar een waardige opvolgster voor de blonde Kathleen die de meidengroep in juni verliet. Het tv-programma, dat wordt uitgezonden in België, ging in Nederland zaterdag van start met beelden van de audities die zijn gehouden in Rotterdam en Antwerpen.

De nieuwe SBS-ster Beau Erven Dorens voorziet de audities van commentaar. De jury bestaat uit presentatrice Patty Brard en choreograaf Marc Forno. De Belgen vaardigden K3-songwriter Miguel Wiels af en K3-choreografe Axana Ceulemans.

Na de audities gaat de zoektocht verder met reality-afleveringen, waarin te zien is hoe de acht overgebleven kandidates een intensieve opleiding volgen. In de finale op 3 oktober wordt het nieuwe lid van de meidenband daadwerkelijk gekozen. Het nieuwe groepslid zal niet veel van haar overwinningsroes kunnen genieten, want onmiddellijk na de laatste aflevering verschijnt een nieuwe single van K3 en begint een concertreeks.