Aboutaleb neemt schietpartij hoog op

Het strand van Hoek van Holland bij de pier was gisteren gesloten voor bezoekers. De politie voert er onderzoek uit naar de grootschalige vecht- en schietpartij tijdens het dancefeest Sunset Grooves zaterdagavond, waarbij een 19-jarige jongen om het leven kwam. Zes personen raakten gewond.

Ook de politie werd aangevallen toen zij zaterdagavond wilde ingrijpen. De burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb zei gisteren tijdens een persconferentie de zaak heel hoog op te nemen. "Het lijkt de gewoonte te worden dat agenten die gewoon hun werk doen, worden aangevallen. Een schokkend incident met een treurige afloop", aldus Aboutaleb.


Volgens de organisatie van het feest waren zo’n zeventig à tachtig hooligans aanwezig op het feest. Aboutaleb bevestigde zondag dat de politie in de loop van zaterdag berichten ontving dat hooligans van plan waren in de avond naar het dance-evenement te gaan. Na de berichten heeft de politie het zogenoemde voetbalteam op de zaak gezet om de hooligans in de gaten te houden.

Aboutaleb wilde niet vooruitlopen op de uitkomsten van een onderzoek naar de ongeregeldheden tijdens een feest bij de Rotterdamse Erasmusbrug op 5 mei. Ook bij dat feest zouden hooligans betrokken zijn. Gisterochtend vroeg cirkelde al geruime tijd een politiehelikopter boven het gebied en werden politiehonden ingezet. Op het terrein liggen tal van kogelhulzen die moeten worden veiliggesteld.