Belg faalt met zelfgemaakte bazooka

Het was flink balen vandaag voor een onhandige knutselaar uit Balen. De veertigjarige Belg had namelijk zelf een soort van bazooka gefabriceerd. Helaas ontplofte het explosief in de handen van de man, waarop de prutser zwaargewond moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

De lokale politie kreeg vanochtend rond de klok van elf uur een melding over de bizarre ontploffing. "Het bleek om een ontploffing in een zolderschuur te gaan", aldus commissaris Robert Lehaen. "Een man zat er te knutselen aan een antitankwapen met granaat, een soort bazooka."

Het slachtoffer bleek de ex-man te zijn van de bewoonster van het pand waarin de ontploffing plaatsvond. "Door een foute handeling is het tuig in zijn handen ontploft." De Belgische Willie Wortel raakte hierbij gewond aan zijn beide handen en aan zijn buik. De zwangere ex-vrouw bevond zich tijdens de explosie in de naastgelegen woning. Ondanks dat zij niet gewond raakte, is ze toch naar het ziekenhuis afgevoerd om te bekomen van de schrik. Haar huis is in elk geval ongeschonden uit de strijd gekomen.

De politie heeft de prutser nog niet kunnen verhoren. Ondanks dat er in het huis nog andere explosieven werden aangetroffen, gaat het parket er niet van uit dat de man bezig was met criminele activiteiten. Wat de man dan wel van plan was, moet nader onderzoek uitwijzen.


Deze bazookaschutter deed het niet veel beter