Grote brand sauna Rosmalen

In Rosmalen (Noord-Brabant) woedt op dit moment een grote brand in saunacomplex De Thermen. De politie heeft aan Omroep Brabant laten weten dat er geen personen in het complex aanwezig waren toen de brand uitbrak.

Rond negen uur vanochtend kwam de eerste melding bij de brandweer van Rosmalen binnen en niet veel later werd ook de brandweer van Den Bosch gealarmeerd. Inmiddels zijn meerdere brandweerkorpsen uit de omgeving te hulp geschoten, waaronder die van Veghel, Vlijmen en Oss. Ook is er opgeschaald naar een GRIP 1 situatie.

De brandweer voert momenteel metingen uit rondom het complex, aangezien er sprake is van hevige rookontwikkeling. Mogelijk zijn er giftige stoffen vrijgekomen bij de brand.

Update 11.52 uur
De brand die vanochtend woedde in het saunacomplex De Thermen te Rosmalen is inmiddels geblust en de brandweer is zich klaar aan het maken de plaats van de brand te verlaten. Een politieagent ter plaatse liet weten dat er rond 08.00 uur vanochtend al sprake was van rookontwikkeling en dat de brand zich snel uitbreidde. De vlammen sloegen tot wel vier meter hoogte uit het dak.

De agent meldde ook dat er geen gewonden zijn gevallen bij de brand. Wel moest het treinverkeer zich aanpassen. Door de wind en de sterke rookontwikkeling, ging de dikke, zwarte rook recht over het spoor dat achter het complex door gaat. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting.
De thermen, rosmalen
Thermen, rosmalen
De thermen, rosmalen
thermen, rosmalen
Meer foto's van de brand zijn hier te vinden.