Bankbediende stopt overvaller en wordt ontslagen.

Als je werkgever overvallen wordt, moet je meewerken met de overvaller. Die memo was niet doorgegeven aan de 30-jarige Jim Nicholson.

Een man meldde zich bij de balie, geheel in het zwart gekleed en met een zonnebril op. Hij gooide een tas op de balie en siste dat die gevuld moest worden met geld. Nicholson op zijn beurt geloofde niet dat de overvaller gewapend was en wilde het wapen zien. Toen bleek dat de overvaller niet gewapend was, gooide Nicholson de tas op de grond waarna de overvaller het hazepad koos.

Nicholson liet het daar niet bij zitten, ging de overvaller achterna en vloerde die. Hij hield hem vast totdat de politie gearriveerd was. Je zou verwachten dat de bank dankbaar was maar twee dagen na het voorval stond Jim Nicholson op straat.

En waarom was hij ontslagen? Omdat hij de richtlijnen van de bank niet gevolgd had. Hij had met de overvaller moeten meewerken.

Een woordvoerder van de bank wilde geen commentaar geven op dit incident. Wel zei die dat het incident nog in onderzoek is en dat het ontslag van Nicholson een persoonlijke kwestie was.

"Wat ik wel wil zeggen is dat de veiligheid van het personeel en klanten van de bank de hoogste prioriteit heeft. Onze richtlijnen lopen in lijn met de algemeen heersende regels in de bank-industrie," aldus de woordvoerder. "Geld is vervangbaar en te verzekeren. Een leven niet."

Nicholson verklaarde later wel op de hoogte te zijn geweest van de regels maar dat hij op instinct reageerde. Hij vond zijn ontslag een te grote sanctie maar hij is niet van plan zijn ontslag aan te vechten.

"Ik denk dat de bank een voorbeeld wilde stellen om zo andere medewerkers te waarschuwen."

 

Met dank aan Nood-kloon voor de submit!