Spreekverbod voor Xander de Buisonjé

Zanger Xander de Buisonjé heeft aan het einde van zijn vakantie in de Verenigde Staten zijn stembanden laten behandelen in Boston. De zanger mag als gevolg van de behandeling drie weken niet praten. Dit heeft het management van de zanger vandaag bekendgemaakt.

Tijdens de stretchbehandeling is een vloeistof in zijn stembanden gespoten die ervoor zorgt dat de stembanden worden opgerekt. Daarnaast is een aantal bloedvaten weggelaserd. Volgens het management betrof het een eenvoudige ingreep. "De reden dat de zanger dit heeft laten doen is dat hij nu nog makkelijker hoge partijen kan zingen en dat de belastbaarheid van zijn stem wordt vergroot", aldus een woordvoerster.

Na drie weken stilte moet de zanger nog een week wennen aan zijn stem. Daarna begint hij met de opnames van zijn nieuwe album en gaat hij ook weer optreden.

Morgen keert Xander de Buisonjé met zijn zwangere vriendin Sophie Steger terug naar Nederland. Het stel wil in 2010 trouwen. Hun eerste baby wordt begin 2010 verwacht. De zanger heeft al een zoon, Sem (6), uit zijn relatie met tv-presentatrice Wendy van Dijk.

Xander zingt een toontje hoger  (foto: ANP)