Drukte verwacht op Europese Zwarte Zaterdag

Vakantiegangers die zaterdag in Europa onderweg zijn van of naar hun vakantieadres, lopen grote kans daar veel langer over te doen dan normaal. In Frankrijk is het zwarte Zaterdag, maar ook in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië zullen lange files ontstaan.

De ANWB verwacht dat in Frankrijk rond het middaguur de drukte het grootst is met ruim 500 kilometer file. In Duitsland beginnen de schoolvakanties. Tussen Frankfurt en München en in het noorden rond Bremen en Hamburg zal het mede daardoor vastlopen. Doordat ook veel Nederlanders op pad gaan, verwacht de ANWB ook grote drukte bij het steunpunt in Lyon en bij de alarmcentrale. Vorig weekeinde kwamen bij het steunpunt in de Franse stad ongeveer drieduizend telefoontjes binnen, vooral van mensen met autopech.

Voor de Sint Gotthardtunnel in Zwitserland zullen lange wachttijden ontstaan, evenals voor de Tauerntunnel in Oostenrijk. In Nederland voorziet de ANWB weinig problemen op de weg. Wel is er een aantal evenementen die voor extra drukte kunnen zorgen. In Friesland is de Sneekweek begonnen. In Deventer is de boekenmarkt en in Amsterdam wordt de Gay Pride gehouden.

Drukte verwacht op Europese Zwarte Zaterdag  (foto: ANP)