Kopstoot 'Jack Bauer' zonder gevolgen

Acteur Kiefer Sutherland wordt definitief niet vervolgd voor het mishandelen van modeontwerper Jack McCollough. In mei zou Sutherland in een club in New York een kopstoot hebben uitgedeeld aan McCollough, omdat de ontwerper actrice Brook Shields zou hebben geduwd.

Enkele dagen later bood de acteur publiekelijk zijn excuses aan. Dat meldde de Amerikaanse omroep CNN vandaag op zijn website.

Sutherland werd na het incident gearresteerd en moest zich in juni in New York voor de rechter verantwoorden. Sutherland zit nog in een proeftijd van vijf jaar wegens herhaaldelijk dronken rijden. In die proeftijd mag hij geen enkele wet overtreden. De kopstoot had hem op 48 dagen cel kunnen komen te staan. Het Openbaar Ministerie besloot de aanklacht wegens mishandeling na uitvoerig onderzoek echter te laten vallen.

De Amerikaanse acteur is vooral bekend als antiterreurspecialist Jack Bauer in de hitserie 24. Hij is de zoon van acteur Donald Sutherland en actrice Shirley Douglas. In 2007 bracht hij een paar weken achter de tralies door wegens rijden onder invloed.


Kopstoot 'Jack Bauer' zonder gevolgen  (foto: DAG)