Publieke omroep hekelt Rik Felderhof

Rik Felderhof begrijpt niet welke discussie er plaatsvindt over de beloningen van mensen die werken in de (semi-)publieke sector en plaatst "volstrekt misplaatste" opmerkingen. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is zacht uitgedrukt ontstemd over de presentator van Villa Felderhof, die vandaag in NRC Handelsblad praat over de salarissen in Hilversum.

Felderhof bevestigt noch ontkent in NRC dat hij 600.000 euro per jaar verdient. Maar hij voegt er wel aan toe: "En dat voor een parttime baan!" en "overigens komen bovenop dat bedrag nog mijn verdiensten die ik heb als producent van mijn eigen programma's."

Felderhof laat zich verder laatdunkend uit over de kansen dat de salariscode die de NPO gaat hanteren, succes zal hebben. Minister Ronald Plasterk (Media) legde de code op, die per 1 september van kracht is voor nieuwe arbeidscontracten. "Wij zijn er buitengewoon serieus mee bezig en zaten in een niet al te gemakkelijke discussie met de minister en de Tweede Kamer. Daar zijn we goed uitgekomen en dan is het schrijnend te zien wat Felderhof hierover in arrogantie heeft te zeggen, het staat haaks op wat we willen bereiken", aldus een zegsman van de NPO.

"Ik begrijp dat Felderhof zich in Zanzibar ophoudt. Hij snapt niet hoe er over dit soort zaken in Nederland en dus ook in Hilversum gedacht wordt", aldus de woordvoerder. "En dan lapt ie en passant nog even een paar collega's erbij."

Publieke omroep hekelt Rik Felderhof  (foto: ANP)