Elf miljoen van staat gestolen uit liefde

Een voormalig medewerkster van de de belastingdienst in Colorado (Verenigde Staten) heeft elf miljoen dollar gestolen van de staat. Dit alles deed ze, naar eigen zeggen, uit liefde voor haar vriend.

Gisteren gaf Michelle Cawthra toe niet opgeëiste belastingteruggaven en ander geld op Randells rekening gestort te hebben door documenten te vervalsen en niet bestaande bedrijven op te zetten. Ook zei ze geregeld computerwachtwoorden van andere medewerkers te hebben gebruikt zodat ze niet betrapt zou worden.

"Ik heb dingen gedaan die ik waarschijnlijk niet had gedaan als ik niet zo verliefd op hem was geweest", zo luidde een deel van haar verklaring. Cawthra zei verder, behalve de juwelen die ze van Randell kreeg, geen baat te hebben gehad bij het stelen van het geld.

De inmiddels ex-vriend, Hysear Randell, staat terecht voor onder andere diefstal, vervalsing en computercriminaliteit. Zijn advocaat zei dat Randell dacht dat het geld afkomstig was van Cawthra's familie en zij hem hiermee probeerde weg te lokken bij zijn vrouw, Trudy Randell. Cawthra liet weten dat ze Randell inderdaad bij zijn vrouw probeerde weg te krijgen, maar dat hij wel degelijk wist dat het geld van de staat kwam.

Cawthra heeft een gevangenisstraf van 24 jaar opgelegd gekregen. Trudy Randell heeft bekend schuldig te zijn aan diefstal, maar kreeg hier geen gevangenisstraf voor.