Jan Smit kreeg trap in zijn gezicht

Jan Smit kreeg niet zomaar een paar klappen van de 37-jarige Wim, de ex-man van zijn nieuwe liefje Liza. Nee, hij kreeg ook een trap in zijn gezicht. Dat zegt Liza's moeder die gisteren uitgebreid haar verhaal deed in RTL Boulevard.

"Wim trapte Jan in zijn gezicht. Ik ben ertussen gekomen. Het is erg voor Jan, want hij heeft er niks mee te maken. De relatie tussen Wim en Liza zou zonder Jan ook wel uit zijn gegaan. Soms maken de hersens van Wim kortsluiting..."

Intussen is het dorp meer dan ooit verdeeld. De een zegt dat Wim stuk was nadat Liza hem had bedrogen. Hij zou huilend op de dijk zijn gezien en draaide door toen Jan en Liza niet wilden vertellen waar ze zijn dochter mee op vakantie zouden nemen. Een vriend van Wim: "Ze weigerden het adres te geven. Jan zei: ’Het gaat je niks aan.’ Ik denk dat ze het niet wilden geven uit angst voor fotografen of zo. Ze zitten ook op een plek waar meer bekende Nederlanders naartoe gaan. Maar Wim vindt dat hij er recht op heeft, het is ook zijn dochter. Hij moet toch weten waar ze zijn kind mee naartoe nemen? En daarna sloeg hij door."  

De moeder van Liza zegt echter dat Wim allang het vakantieadres had. Jans buren vinden het zielig voor Jan. "Als kind was hij gek op Liza. Nu heeft hij haar eindelijk." Maar anderen zeggen weer: "Jan en Liza werden betrapt in de wc van hun kroeg toen Liza nog getrouwd was met Wim." Jan Smit doet overigens geen aangifte. Liza heeft dat wel gedaan.

Doe ook mee aan onze Volendam-poll.