Moeder zet dochter aan tot vechten

Een filmpje waarin te zien is hoe een moeder haar dochter aanspoort om te gaan vechten veroorzaakt veel opschudding, meldt The Sun. Het filmpje dat een toeschouwer op internet plaatste is inmiddels van YouTube gehaald. De Britse kinderbescherming vindt de zaak schokkend.

De verknipte moeder Margaret Kelly intimideerde toekijkende kinderen om zich niet met de ruzie van haar dochter te bemoeien. "Laat de meiden vechten", bulderde ze letterlijk in het gezicht van een kind. De asociale moeder schreeuwde naar haar ruziënde dochter: "Goed zo Megan, ga ervoor. Leg haar neer."

Na ongeveer drie minuten van moeders aanmoediging, slaat de dochter het meisje Holly neer en hobbelt de dikke moeder met bilspleet in beeld. Ze pakt de voeten vast van het slachtoffer waardoor haar dochter beter op het meisje in kan slaan.

Mensen uit de buurt reageerden geschokt over het optreden van de moeder. "Ze staat bekend om haar asociale gedrag, maar ik ben geschokt dat ze zoiets naars kon doen", aldus een buur. "Het zag er niet naar uit dat ze zouden gaan vechten totdat zij zich ermee ging bemoeien. Ze zou zich moeten schamen", aldus een toeschouwer.

Een woordvoerder van Children 1st (kinderen eerst), is eveneens geschokt na het zien van het filmpje. Hij is er van overtuigd dat de zaak nog door de autoriteiten onderzocht zal worden.

De politie onderneemt vooralsnog geen actie, omdat er geen aanklacht is ingediend tegen de geweld stimulerende moeder. Kelly houdt tot dusver haar mond. YouTube verwijderde het filmpje omdat zij geweld niet toestaan op hun website. Wie weet krijgt de zaak nog een staartje en krijgt de moeder nog een straf voor haar on-pedagogische benadering.

Bekijk hier het filmpje.