Herdenkingsdienst King of Pop afgelopen

Na ruim twee uur toespraken, muziek en zang is in het Staples Center in Los Angeles de herdenkingsdienst voor Michael Jackson vanavond afgelopen. Veel sterren betuigden de laatste eer aan de King of Pop.

Ook de familie nam afscheid van de popster. Dochter Paris sloot de ceremonie af. "Sinds mijn geboorte is mijn pappa altijd de beste vader geweest, die je je voor kunt stellen. Ik wilde zeggen dat ik zoveel van hem hou", aldus het meisje dat huilend in de armen van haar tante Janet viel.

De kist werd door de broers van Jackson de zaal uitgedragen. De mannen waren gekleed in zwarte pakken met gele dassen en donkere zonnenbrillen. Broer Jermaine zong tijdens de bijeenkomst en broer Marlon nam emotioneel afscheid: "Ze maakten hem belachelijk. Ik hoop dat ze je nu met rust laten."

Ook actrice en vriendin Brooke Shields hield een emotionele toespraak, evenals zangeres Queen Latifah. Basketbalsterren Magic Johnson en Kobe Bryant hielden een toespraak. Ook Berry Gordy, de oprichter van Motown, sprak de zaal toe. Onder anderen Usher, John Mayer en Mariah Carey leverden een muzikale bijdrage.

In het stadion waren naast de familie, 11.000 fans aanwezig.