Belgische vindt slang in wasmachine

De Belgische Bea Van De Wiele uit Wilrijk sprong gisteren naar eigen zeggen wel een meter de lucht in toen ze een wasje wilde draaien. Bij het openen van het zeepbakje van de wasmachine kwam namelijk ineens de kop van een Amerikaanse zalmkleurige rattenslang tevoorschijn.

Bea belde direct de politie van Wilrijk, maar die wilde haar niet helpen waardoor ze uiteindelijk een slangendeskundige in moest schakelen. Deze zag al snel om welke soort slang het ging: "Een populaire soort - dat kweekt als muizen - bij slangenliefhebbers. Een volwassen vrouwtje legt vijftien tot twintig eieren die allemaal uitkomen. Deze slang is ongeveer één jaar oud, is circa zestig centimeter lang, maar het geslacht kan ik zo snel niet achterhalen."

Het vangen van de slang ging echter niet zonder slag of stoot: de slangendeskundige werd gebeten door het diertje. Hij hield hier echter geen open verwondingen aan over.

Hoe de slang in de wasmachine van Bea terecht is gekomen snapt ze zelf ook niet. De Gazet van Antwerpen schrijft dat het mogelijk is dat de slang door een van de buren is gedumpt en via de leidingen naar het apparaat is gekropen. Hoe de slang ook terecht is gekomen in haar wasmachine, Bea gaat haar huis helemaal doorpluizen: ze wil niet nog eens verrast worden door een slang.