'Ook Rasmussen gebruikte dynepo'

Thomas Dekker werd gisteren betrapt op het gebruik van het verboden middel dynepo. De Telegraaf meldt nu dat ook Michael Rasmussen dit middel in zijn tijd bij Rabobank heeft gebruikt.

De kans is groot dat de stalen van Rasmussen ook nog een keer zijn gecontroleerd. In mei van dit jaar gebeurde dit ook bij de urine van Dekker, die hierdoor niet aan de start van de Tour de France mag verschijnen. Deze wielerronde gaat overmorgen van start. De internationale wielrenunie (UCI) is inmiddels een procedure tegen de Nederlander gestart.

Rasmussen is al even niet meer in het peloton gezien. Hij werd in 2007 door Rabobank uit La Grande Boucle gehaald, omdat hij een onjuiste verblijfplaats had opgegeven. De Deen zit op dit moment nog een schorsing van twee jaar uit, omdat hij fouten had gemaakt bij het invullen van 'whereabouts'. Eind juli mag hij in elk geval weer gaan koersen.

In september 2007 maakte het Franse antidopingagentschap (AFLD) al bekend een vermoeden te hebben dat Rasmussen dynepo had gebruikt. Daar waren destijds geen harde bewijzen voor, maar sinds twee maanden is er toch een test die de aanwezigheid van het middel kan aantonen.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.