Anti-pedopiemels 'niet geschikt voor kinderen'

In het Friese Franeker staat een bijzonder kunstwerk in het park. Ene Bob Brenkman heeft er namelijk een verzameling fel gekleurde piemels neergezet, in diverse grootten. Een eigenaresse van een kinderatelier is echter van plan binnenkort een feestje te organiseren in het park voor de kleintjes, en wil nu dat de penissen tijdelijk uit de tuin worden verwijderd.

Tijdens de Agrarische Dagen in september organiseert Rachel Schoonbroodt van het kinderatelier ook twee activiteiten in het park, speciaal voor kinderen. De vrolijke gekleurde fallussen vindt ze echter niet geschikt voor de kleintjes. 

Kunstenaar Brenkman peinst er niet over de piemels weg te halen. Zij maken namelijk deel uit van een grote tentoonstelling, met als thema 'Tuin der Lusten'. De penissen zijn juist een boodschap tegen pedofilie, zo beweert de maker. "Dan is het wrang dat ik ze moet weghalen om kinderen te beschermen."

Toch overweegt hij nog ze misschien toch even af te schermen voor de tere kinderogen. "Morgen kunnen ze wel weer met een ander feestje komen, dan blijf ik met mijn piemels sjouwen. Dan haal ik ze liever helemaal weg."