Ajax eert Bobby Haarms met eigen tribune

Ajax heeft vandaag op het verenigingscomplex De Toekomst op indrukwekkende wijze afscheid genomen van clubman Bobby Haarms. Duizenden mensen woonden de afscheidsceremonie op het hoofdveld bij. Oud-aanvoerder Danny Blind onthulde de Bob Haarms Tribune, de grote tribune bij het hoofdterrein.

Algemeen directeur Rik van den Boog leidde de ceremonie. Oud-trainer Louis van Gaal voerde het woord, alsmede voorzitter Uri Coronel. "Bob was niet de beste voetballer die we gehad hebben en misschien ook niet de beste trainer. Maar hij was van iedereen de grootste Ajacied. Hij hield van Ajax en hij was Ajax", zei de preses van Ajax.

Na de plechtigheid bij Ajax vertrok de rouwstoet langs de Amsterdam ArenA, het supportershome en de Middenweg waar ooit stadion De Meer stond. De begrafenis vond daarna in besloten kring plaats.

Bobby Haarms (75) overleed overige week in de nacht van vrijdag op zaterdag. De Amsterdammer bekleedde diverse functies bij Ajax. Hij was na zijn spelersloopbaan onder meer scout, jeugd-, herstel- en assistent-trainer. Haarms was al een tijd ernstig ziek.


Ajax eert Bobby Haarms  (foto: DAG)