Snackbar deelt 5 dagen lang gratis patat uit

Een snackbar deelt maar liefst vijf dagen gratis patat uit aan zijn klanten. Wie een gratis zak patat wil scoren moet echter wel een stukje rijden. De patatkraam staat namelijk, hoe kan het ook anders, bij onze zuiderburen.

De eigenaren van een zogeheten 'frietkot' in het Belgische Oud-Turnhout geven de pijp aan Maarten. Om hun klanten te bedanken, gaan ze in hun laatste week gratis Vlaamse frieten uitdelen.

"Dat is onze manier om de klanten te bedanken", vindt uitbater Guy Geerinckx. "We vinden het niet meer dan normaal dat we iets terugdoen." Wie een gratis patatje wil eten, kan terecht van 24 tot 28 juni. "Iedere klant krijgt dan een bakje friet", vertelt Guy. "Saus, snacks en dranken zijn voor eigen rekening."

Op 1 juli stopt de snackbar ermee. De exploitanten gaan vanaf dan met een mobiele patatkraam alle feesten af om hun patat aan de man te brengen. "De gratis frietactie is een publiciteitsstunt voor onze nieuwe zaak. Als we advertenties moeten plaatsen zijn we ook veel geld kwijt, en dan beleven wij noch onze klanten er zoveel plezier aan als nu."