'David Carradine pleegde geen zelfmoord'

De Amerikaanse acteur David Carradine heeft geen zelfmoord gepleegd, maar de oorzaak van zijn dood is nog steeds onduidelijk. Dat heeft een patholoog-anatoom in dienst van zijn familie gezegd, zo meldden Amerikaanse media donderdag.

"De autopsie en de bewijzen tot dusver hebben uitgewezen dat zijn dood niet het gevolg is van zelfmoord", aldus de patholoog. "Maar om definitief de doodsoorzaak vast te stellen, moeten we wachten op verdere informatie uit Thailand."

Carradine werd vorige week halfnaakt en opgeknoopt gevonden in een luxueus hotel in Bangkok. Hij werd gevonden in een klerenkast met een koord om zijn hals en zijn genitaliën. De familie van Carradine wendde zich eerder tot de Amerikaanse recherchedienst FBI om de raadselachtige dood opgehelderd te krijgen. Zij geloven niet in zelfmoord, zoals de Thaise autoriteiten in eerste instantie beweerden.

Carradine maakte meer dan honderd films. Hij verwierf in de jaren zeventig wereldwijde bekendheid door zijn hoofdrol in de tv-serie Kung Fu. In 2003 scoorde hij opnieuw door zijn optreden in Quentin Tarantino's film Kill Bill.

Dood Kung Fu (David Carradine) geen zelfmoord  (foto: ANP)