Van der Laan botst met PVV

Minister Eberhard van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) is het zat dat er veel onzin over het kabinet wordt verteld. Het is daarom volgens hem tijd om die verhalen te "ontmaskeren” en te laten zien welke maatregelen het kabinet neemt en heeft genomen om problemen in de samenleving aan te pakken.

"Ik ben klaar met het onderdeel gezeur", zei de PvdA-bewindsman vandaag nadat hij tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer ter verantwoording was geroepen over zijn integratiebeleid. De PVV vroeg daarin opheldering over een onderzoek waaruit blijkt dat 55 procent van de Marokkaans-Nederlandse mannen (18-24 jaar) in Rotterdam wel eens in aanraking is geweest met de politie. PVV-Kamerlid Sietse Fritsma verweet Van der Laan een gebrek aan daadkracht.

De minister somde daarop een reeks maatregelen op waarmee het kabinet de problemen bestrijdt. "We gaan het u gewoon niet meer laten zeggen: er gebeurt niks. Het is gewoon niet waar", zei hij vervolgens. "Bijten, schoppen, krabben, slaan. Het mag allemaal, maar wel op basis van feiten", voegde hij er later aan toe.