Man ziet blote etalagepop aan voor lijk

Een bewoner van de Amsterdamse Prinsengracht moet duidelijk even langs de opticien. Gisteren belde hij de politie met de mededeling dat hij een lijk had zien liggen op het dak van zijn buurman.

De politie reageerde direct en stormde richting het aangegeven pand, het atelier van de kunstschilder Peter Diem. De kunstenaar kreeg te horen dat hij het pand niet mocht verlaten omdat er een dood lichaam op zijn huis zou liggen.

Even later kwam de aap uit de mouw: het levenloze lichaam was niet van een lijk, maar van een etalagepop. De pop was nog net zichtbaar voorbij de dakrand.

Aan De Telegraaf legt Diem uit dat hij afgelopen winter werkte aan zijn modeshow Alien Fashion, waarvoor hij een stuk of twintig poppen op het dak had geplaatst.  Omdat het tien graden vroor, werd de show echter vroegtijdig afgeblazen en bleven de poppen liggen.

De kunstschilder: ‘Ik ben met verschillende projecten tegelijk bezig en was de poppen volstrekt vergeten. Het was overigens wel een mooi gezicht, twintig van die dames op het dak. Maar na vier maanden in weer en wind begonnen ze inderdaad een beetje in ontbinding te raken. Ik kan me voorstellen dat m’n buurman is geschrokken.’


Man ziet blote etalagepop aan voor lijk  (foto: DAG)