Grote verzekeraar koopt goud op

De Amerikaanse verzekeraar Northwestern Mutual kocht voor het eerst sinds het 152-jarig bestaan van het bedrijf goud op. Northwestern Mutual is de op twee na grootste lijfverzekeraar van de VS. CEO (Chief Executive Officer) Edward Zore zegt dat het besluit om goud te kopen te maken heeft met de angst voor waardedalingen van bijvoorbeeld geld.

Zore: "Goud lijkt ons een logische investering, het is een manier om waarde op te slaan. In de Grote Depressie deed goud het ook prima. Het neerwaartse risico van goud is gelimiteerd, terwijl het opwaarts potentieel hoog is. Wij hebben aandelen in onze portefeuille die met 95 procent gedaald zijn. Goud gaat niet naar de 90 dollar." De goudprijs bewoog de laatste weken tussen de 900 en 1.000 dollar per ounce (31 gram).

Northwestern Mutual sloeg voor in totaal 400 miljoen dollar goud in. Zore denkt dat goud het goed blijft doen, zelfs wanneer de economie verder verslechtert. Hij verwacht dat goud naar de 2.000 dollar per ounce gaat. Sinds 2000 verdriedubbelde de goudprijs.

Goudstaven