Man vermoordt vriend met wodka

Het is de politie van Moskou na een jaar eindelijk gelukt een bizarre moordzaak op te lossen. De 33-jarige Alexander is letterlijk in rook opgegaan. Zijn kameraad had hem namelijk overgoten met wodka en de boel aangestoken.

Alexander werd vorig jaar in zijn appartement in de Russische hoofdstad brandend aangetroffen door zijn buren. Bewusteloos werd de man naar het ziekenhuis gebracht. Drie dagen later overleed hij, zonder nog bij bewustzijn te komen. Na lang speurwerk heeft men de moordenaar, de 48-jarige Vitaly K., weten op te pakken.

Op de dag van de moord zaten de twee gezellig bij Alexander thuis wat te drinken, toen een klein meningsverschil escaleerde tot een grote ruzie. Toen de twee eenmaal aan het vechten waren, opende Vitaly een fles wodka en goot het leeg over zijn vriend. Hierna wierp hij Alexander een brandende lucifer toe.

Dankzij het alcoholpercentage van veertig procent stond het slachtoffer al snel in lichterlaaie. Toen Vitaly zag wat hij had aangericht, zette hij het op een lopen. Hij loopt nu de kans levenslang te worden opgesloten wegens moord.