The Boss kan het ook op Pinkpop

Er was waarschijnlijk niet één Pinkpopbezoeker die zaterdagavond niet voor het hoofdpodium stond voor het optreden van Bruce Springsteen en zijn E-Street Band. Al was het maar om even een glimp op te vangen van dé ster van Pinkpop 2009. The Boss kreeg zonder moeite het festivalterrein op zijn kop en wist dat bijna drie uur lang vol te houden.

De 59-jarige Springsteen wist zich moeiteloos staande te houden tussen de hippe jonkies op het programma van het jubilerende popfestival. Natuurlijk waren veel fans speciaal voor The Boss naar Landgraaf afgereisd (de kaartjes voor de Pinkpop-zaterdag waren binnen een recordtijd van 18 minuten uitverkocht), maar ook de mindere fanatiekelingen konden niet aan zijn aanstekelijke enthousiasme en onuitputtelijke energie op het podium ontkomen.

Met zichtbaar plezier bespeelde Springsteen zijn publiek en de camera's. Hij had zelfs de moeite genomen om de massa in bijna accentloos Nederlands een aantal keer te bedanken voor hun enthousiasme.

Met de hit Glory Days sloten The Boss en zijn "madd E-Street Band" de show af. Daarmee ging het publiek nog een laatste keer die avond massaal uit zijn dak. Triomfantelijk constateerde Springsteen "we lopen uit", om daarna met een grote grijns de knaller Dancing in the Dark in te zetten. Een fortuinlijke fan werd zelfs door haar held het podium op getrokken om een eredansje te maken.

Pinkpopbaas Jan Smeets, die Springsteen hoogstpersoonlijk naar Landgraaf haalde, was in zijn nopjes met de show op de veertigste editie van zijn festival. "Was dat een mooi cadeau of niet?" vroeg hij het publiek na afloop. Hij stelde vast dat nog nooit zoveel mensen tot het einde van een afsluitende act waren blijven staan.

  (foto: ANP)