Zeer grote brand in Nieuwleusen

In Nieuwleusen (vlakbij Zwolle) woedt momenteel een zeer grote brand in het voormalige pand van fietsenfabrikant Union aan de Den Hulst. In het pand zijn nu meerdere bedrijven gevestigd. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk, volgens diverse ooggetuigen is er een explosie aan de brand voorafgegaan.

De brandweer is met groot materieel uitgerukt en probeert het vuur met man en macht te blussen. Boven Nieuwleusen hangt een enorme rookwolk, die in de wijde omgeving te zien is. Het is nog onduidelijk of er slachtoffers zijn gevallen, uit voorzorg roept de politie op om ramen en deuren gesloten te houden.

Inmiddels is ook het luchtalarm in Nieuwleusen afgegaan, omdat er gevaarlijke stoffen vrijgekomen zouden zijn.

Volg ook het topic op het FOK!forum over de brand.

Update 20:30
De NOS meldt dat de brand is ontstaan in een autospuiterij en is overgeslagen naar een naastgelegen huis. De zwarte rookwolken zijn tientallen kilometers verder nog te zien. Er is volgens de NOS een persoon naar het ziekenhuis gebracht na ademhalingsproblemen. Getuigen melden dat in omliggende straten as- en stofdeeltjes naar beneden dwarrelen

Update 21:30
De brandweer heeft bevestigd dat er asbest is vrijgekomen tijdens de brand. Bewoners worden dringend geadviseerd binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Het incident is inmiddels opgeschaald naar GRIP 3.

 


Foto: FOK!user JJH


 Foto: FOK!user vanhal
 
Foto: FOK!user DrankBakje
 
Foto: FOK!user PatrickW1693


Foto: FOK!user flashbacknl
 
 
 
 Foto: FOK!user flashbacknl