Holland's Got Talent klaar voor finale

Het SBS6-programma Holland's Got Talent beleeft vrijdagavond (20.30 uur) de finale. Zes kandidaten moeten nog eenmaal alles uit de kast halen om de kijkers te overtuigen van hun talent. De hoofdprijs is een gastoptreden met Gerard Joling tijdens zijn zomerconcerten For Your Eyes Only in Spaarnwoude.

Holland's Got Talent is een talentenjacht waarin de afgelopen tien weken verschillende disciplines te zien waren. De familieshow trok gemiddeld 831.000 kijkers. Hoewel de kijkcijfers niet meer torenhoog zijn, is het niet de laatste talentenjacht. In het najaar begint SBS6 weer met een nieuw seizoen Popstars, waarin het draait om zangtalent.

De zes acts in de finale zijn tenor Alberto, dansgroep Groove Kings, 'rockchick' Tessa, de lenige hiphopdansers Psionics, gitaarvirtuoos Lars en zangeres Maxime Beelen.

De jury bestaat net als vorig jaar uit juryvoorzitter Henkjan Smits, Patricia Paay en circusdirecteur Robert Ronday. Zij voorzien de optredens van commentaar, maar het publiek beslist wie de finale van de multidisciplinaire talentenjacht wint. Vorig jaar won het slangenmeisje Daniëlle Bubberman. Zij mocht optreden in het kerstcircus in Carré.

Juryleden Holland's got talent met presentator Gerard Joling.  (foto: ANP)