Doden Zwijndrecht donderdag begraven

De 46-jarige vrouw en haar twee kinderen die maandag dood in hun woning in Zwijndrecht werden aangetroffen worden volgende week donderdag in hun woonplaats begraven. De begrafenis van de vader en ex-echtgenoot vindt twee dagen eerder plaats.

Volgens de gemeente is het de wens van beide families dat er twee begrafenissen zijn. De begrafenisceremonies zullen in besloten kring plaatsvinden. De politie spreekt officieel van een familiedrama, waarbij een moeder, haar twee kinderen, haar ex-man en zijn ex-vriendin omkwamen. De ex-man is de vermoedelijke dader.

Op 3 juni vindt in de Develhofkerk in Zwijndrecht een openbare herdenkingsbijeenkomst plaats waar de familieleden van de overleden slachtoffers en burgemeester Antoin Scholten aanwezig zullen zijn. Volgens de burgemeester begrijpen beide families dat het drama een grote invloed heeft gehad op de gemeenschap.

De gemeente liet weten de avondvierdaagse, die van dinsdag tot en met vrijdag plaats zou vinden, in te korten met een dag. De wandeling op de avond van 3 juni vervalt.