Grote brand in Nuenen

Sinds ongeveer twaalf uur vanmiddag woedt er op de Geeneindsche Heide in Nuenen een felle brand. Aan de Oude Lieshoutse Baan in Nuenen is inmiddels zeker één vierkante kilometer bos en heide in vlammen opgegaan.

Het is niet bekend waardoor de brand is ontstaan, maar de brand is inmiddels overgeslagen naar een stuk bosgrond nabij de heide. Uit heel de veiligheidsregio Zuidoost-Brabant zijn brandweerkorpsen uitgerukt om de brand te bestrijden. Inmiddels is er opgeschaald naar GRIP 1.

Update 15.15 uur
Toen de brand uitbrak waren er ongeveer tweehonderd kinderen van het Carolus Borromeus College in Helmond in het bos. Geen van de kinderen raakte ingesloten door het vuur, maar hun aanwezigheid was wel reden voor de brandweer om groot alarm te slaan. Alle kinderen zijn veilig uit het bos gekomen.

Er is vanmiddag ook iemand die de brand wellicht heeft aangestoken opgepakt door de politie. Of dit een leerling van het Carolus Borromeus College is, wil de politie niet zeggen.

Update 16.59 uur
Het Eindhovens Dagblad meldt dat de grote brand onder controle is. Een gebied van tweehonderd bij tweehonderd meter is afgebrand. Een leerling van het Carolus Borromeus College is door de politie mee naar het bureau genomen voor verhoor, bevestigde rector Van Wijlen van de school tegenover het Eindhovens Dagblad.