F1: Uitslag Grand Prix Monaco

Jenson Button heeft de Grand Prix van Monaco gewonnen. Het was de vijfde overwinning uit zes races voor de Brit en de derde dubbelslag voor Brawn GP.

Rubens Barrichello pakte de tweede plaats bij de start, achter Jenson Button. De twee, samen met Kimi Räikkönen, reden direct weg van de vierde plaats, die heftig bevochten werd door Sebastian Vettel en Felipe Massa. De laatste schoot rechtuit bij de chicane en moest inhouden om de plaats terug te geven aan Vettel. Nico Rosberg maakte daar handig gebruik van door de Ferrari ook voorbij te schieten.

Nelson Piquet werd de uitloopstrook in geduwd door Sébastien Buemi, die al voor het aanremmen zijn wagen tegen de versnellingsbak van Piquet zette. Ondertussen raakten Lewis Hamilton en Nick Heidfeld elkaar, wat een vroege pitstop voor de Brit betekende. Räikkönen was veel sneller dan Barrichello, maar kon de Braziliaan niet voorbij komen. Hij pitte ook vroeg, om vrij baan te krijgen. Vettel kon in Sainte Dévote uitstappen nadat hij de Red Bull in de banden had gezet. Ook Kubica haalde de finish niet: na dertig ronden in de achterhoede te hebben rondgereden, parkeerde hij de BMW in de pits.

Na de eerste serie pitstops, waarbij de stand weinig veranderde, kwam de wedstrijd in een rustiger vaarwater. Pas tijdens de tweede pitstopserie, met nog 25 ronden voor de boeg, kwam er nog wat actie op de baan. Heikki Kovalainen verloor bij het zwembad de controle over zijn wagen en plantte deze in de vangrail. Daarachter was zijn teamgenoot Hamilton in een fel gevecht gewikkeld om positie met Trulli en Heidfeld. Helaas voor de regerend wereldkampioen was het slechts om de twaalfde plaats.

Voor de rest was de race een kwestie van uitrijden voor de Brawncoureurs. Button won met een flinke voorsprong, gevolgd door Barrichello en Räikkönen, die Ferrari de eerste podiumplek van het seizoen gaf. Kazuki Nakajima was de laatste uitvaller van de dag: hij raakte in de laatste ronde de bandenstapels.