Deutsche Telekom bespiedde seksleven sollicitanten

De firma Deutsche Telekom heeft rapporten laten opstellen over privégegevens van sollicitanten, waaronder het seksleven. Dat berichtte zakenkrant Handelsblatt vandaag.

Een vrouw die kandidaat was voor een vestiging in Kroatië werd beschreven als een "zeer ervaren en creatieve sekspartner”. De vrouw stond bekend onder haar vrienden als een roofdier met zeer hoge seksdrive die de voorkeur gaf aan oudere mannen, citeerde de krant uit een van de documenten.

Een ander rapport beschreef een kandidaat als een zware drinker en weer een ander werd omschreven als een corrupte rat. Handelsblatt baseert zich op informatie van een anonieme ‘veiligheidsconsultant’ die in dienst was bij het bedrijf. Volgens hem zijn tientallen van zulke rapporten opgesteld over mogelijke toekomstige werknemers in Kroatië, Hongarije, Macedonië en Slovenië.

De firma zelf ontkent dat het beleid is om documenten over persoonlijke zaken van sollicitanten te bestellen. “Deutsche Telekom heeft privé-informatie niet nodig”, verzekerde de woordvoerder.


Deutsche Telekom bespiedde seksleven sollicitanten  (foto: DAG)