Dronken schipper van Westerschelde gehaald

De Waterpolitie heeft vanmiddag een kapitein aangehouden omdat die dronken met zijn zeeschip op de Westerschelde bij Vlissingen voer. De 49-jarige Poolse kapitein had 1,7 promille alcohol in zijn bloed.

Rond het middaguur kreeg de Waterpolitie van het Schelde Coördinatie Centrum (SCC) de melding dat de kapitein van een zeeschip dat onderweg was van Le Havre naar Gent, vermoedelijk onder invloed van alcohol was. Het SCC had de informatie weer gekregen van de Nederlandse loods die aan boord van het schip was. Het marifoongebruik, de handelingen en vooral de alcohollucht van de kapitein was de loods opgevallen.

Toen de Waterpolitie ter controle aan boord ging en de kapitein liet blazen bleek dat de loods de zaak goed had ingeschat. Het schip dat onder de vlag van Antigua & Barbuda voer werd naar de rede van Vlissingen gebracht. De kapitein werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau van Terneuzen. Daar bleek uit de ademanalyse dat de man een alcoholpromillage van 1,7 in zijn bloed had. Dat is iets meer dan het dubbele van de 0,8 dat wettelijk maximaal is toegestaan.

De kapitein moet nu voor de rechter komen en heeft alvast een vaarverbod van zeven uur gekregen.