Dode in lift Spijkenisse

In Spijkenisse is in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige jongen uit Krimpen aan den IJssel dood aangetroffen. Omdat de politie uitgaat van een groot misdrijf, is er een groot rechercheteam op de zaak gezet. Er zijn nog geen verdachten gearresteerd.

De jongen was het afgelopen weekend op bezoek geweest bij zijn zus. Nico Broersen (56) die in de flat op bezoek was geweest bij zijn zus Corrie trof de jongen dood aan in de lift, toen hij de lift naar de tweede verdieping van de flat liet komen. "De deuren gingen open en daar lag hij in een bloedbad," aldus Broersen. "We konden niets meer voor hem doen. Hij was overduidelijk dood. Zijn bloed begon al te stollen."

Broersen raakte niet in paniek en zijn zus belde direct na het aantreffen van de jongen 112. "Ik zag een wond in de borst van de jongen, ter hoogte van zijn hart. Ik vermoed van een messteek", aldus Corrie Broersen. Volgens Nico Broersen zag de jongen er keurig verzorgd uit. Hij was lichtgetint, droeg een spijkerbroek en gympen. Een politiewoordvoerder wilde echter nog niets prijsgeven over de identiteit van het slachtoffer.

De politie is inmiddels een uitgebreid buurtonderzoek gestart. Volgens verschillende flatbewoners is er flink geruzie en wild gieren in het trappenhuis van de flat gehoord. Zeker twee buren hebben uit angst het flatgebouw tijdelijk verlaten. Nico en Corrie Broersen hebben echter niets gehoord die zaterdagavond.

Door het misdrijf is het veiligheidsgevoel in de flat opnieuw tot een dieptepunt gedaald. Enkele flatbewoners waren namelijk al van mening dat de veiligheid in het flatgebouw flink achteruit was gegaan. Volgens verschillende flatbewoners komen er steeds meer 'vreemde figuren' in de flat wonen. "En het verloop is groot. Er wordt geblowd in portieken en mensen staan te plassen. Pas geleden had iemand tijdelijk zijn intrek genomen in een kelderbox," aldus één van de bewoners.