Manchester United kampioen

Vanmiddag heeft de Engelse voetbalclub Manchester United hun achttiende landstitel gepakt. De club evenaart hiermee het record dat nog op naam staat van Liverpool. Manchester speelde vandaag 0-0 tegen Arsenal in de een-na-laatste speelronde van de Engelse voetbalcompetitie, en kreeg daarmee het punt dat de voetbalploeg nog nodig had om kampioen te worden.

Het is al de derde landstitel van de club op rij en al de elfde onder leiding van coach Alex Ferguson. Na de rust scoorde de Zuid-Koreaanse aanvaller Park op aangeven van Christiano Ronaldo, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel, wat later onterecht bleek te zijn. Ronaldo trof een paar minuten later de bal die rakelings langs de kruising zeilde. De bij Arsenal voetballende Nederlander Van Persie raakte ten slotte in de slotfase van de wedstijd de paal waardoor United ontsnapte aan een teleurstelling. Met dit gelijkspel komt Manchester op zes punten voorsprong op Liverpool.