Onverwacht succes voor Thebunkeronline.tv

Niet eerder heeft de kijker zoveel invloed kunnen uitoefenen op een realityprogramma als in thebunkeronline.tv dat momenteel op internet wordt uitgezonden. De bijzondere interactie tussen kijkers, programmamakers en Overlevers, zoals de kandidaten worden genoemd, is niet onopgemerkt gebleven. Een aantal broadcast managers uit het buitenland heeft interesse getoond in het format.

Producent Enjoy Media werkt voor het online realityprogramma samen met de internetgemeenschap van fok.nl. "The Bunker is een ongeëvenaard succes", aldus Danny Roodbol, oprichter en eigenaar van fok.nl. "In vijf dagen tijd kregen we al meer reacties dan in de hele drie maanden die de allereerste Big Brother in Nederland duurde."

Het online programma zorgde op het FOK!forum, met bijna 70 miljoen posts het drukstbezochte en grootste forum van Nederland en wereldwijd de nummer twaalf, voor een stijging van meer dan 5 miljoen pageviews binnen een maand. Op het drukbezochte forum bunker.fok.nl, welke dit weekend zijn 100.000e post over de bunker verwacht, wordt flink gediscussieerd tussen gebruikers en de makers van thebunkeronline.tv over hoe het programma verder verbeterd kan worden.  De actieve forumbezoekers brengen vele nieuwe ideeën aan die direct in het programma worden toegepast. De kijkers pleegden onlangs een 'aanslag' en hebben middels stemmen bepaald dat de Overlevers al hun voedsel, kleding en privileges moesten inleveren. Vervolgens werden ook nog water en elektriciteit afgesloten. Doordat de overlevers ’s ochtends niet op tijd uit bed waren, overtraden ze het bedprotocol. De sanctie hierop was het inleveren van de slaapzakken. Na een zeer spannende nek-aan-nekrace heeft Overlever Peter donderdag 15 mei het programma moeten verlaten. Nog vier overlevers strijden voor de finale op vrijdag 22 mei.