Robin Williams vervolgt shows na hartoperatie

De Amerikaanse komiek en acteur Robin Williams gaat in september verder met zijn komedieshow Weapons of Self-Destruction. Dat maakte zijn agent gisteren bekend. In maart stelde hij zijn optredens uit, omdat hij een hartoperatie moest ondergaan.

Gisteren vertelde Williams in de talkshow van David Letterman dat hij een hartklep van een koe heeft gekregen tijdens de operatie. Dat hij zijn humor niet verloren is door de ingreep, was duidelijk. "Ik kon kiezen tussen een klep van een varken of een koe en deze is het geworden. Het is fantastisch om de hartklep van een koe te hebben. Als je geen hekel hebt aan grazen, is het zeer inspirerend."

Op 30 september staat Robin Williams voor het eerst sinds de operatie weer in het theater, in Bloomington, Indiana. Daarop volgen nog 29 optredens. Het laatste optreden van zijn tour is op 28 november. De grapjas heeft er weer zin in, zo vertelde hij Letterman. "Deze kleine pauze heeft me meer energie dan ooit gegeven."

Robin Williams is als acteur onder meer bekend van de films Mrs Doubtfire, Good Will Hunting en A Night in the Museum. In deze laatste film speelde hij de rol van de Amerikaanse president Theodore Roosevelt. Naast zijn acteerwerk is hij al sinds de jaren tachtig actief als standup comedian.

Robin Williams vervolgt shows na hartoperatie  (foto: ANP)