IJsstokjesboot alweer terug

Nadat eergisteren werd aangekondigd dat de IJsstokjesboot "The Thor" onder leiding van Robert McDonald opnieuw een poging waagde om de vaart naar London en vervolgens Key West te halen, was de boot alweer snel onderweg naar de haven van Urk, de thuishaven van de IJsstokjesboot.

Al voordat het schip goed en wel de haven uit was, bleek de kapitein zich niet zo goed te hebben voorbereid als dat hij voordeed. De wind en de golven verrasten de kapitein en hij maakte rechtsomkeert. "The Thor" legde niet meer dan één mijl af.

FOK! heeft kort met de kapitein gesproken, die meldde dat de wind erg sterk was en hij teruggeblazen werd naar de haven van Urk. Verder was de kapitein vooral geïnteresseerd welke media allemaal verslag maakten van zijn korte trip.

 The Thor lag gisterenavond weer in de haven, met op de achtergrond het IJsselmeer dat het schip de das om deed.


Wanneer de kapitein weer een nieuwe poging gaat wagen is niet helemaal duidelijk. De bemanning gelooft er niet in dat het volgende week al mogelijk is, de kapitein denkt echter met vier dagen nog een poging te kunnen wagen.

De weblog van FOK! houdt de perikelen omtrent de trip al enkele jaren in de gaten en maakt uitgebreid verslag van alle ontwikkelingen.

Met dank aan DirkH voor de submit.

Submitter:  Bron: Weblog FOK!