Koninklijke familie op ziekenbezoek gewonden

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben vandaag een gewonde bezocht in het Meander Medisch Centrum, locatie Lichtenberg, in Amersfoort. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst gezegd.

De prins en zijn vrouw bezochten iemand die donderdag gewond is geraakt bij de aanslag op de koninklijke bus in Apeldoorn.

Het is niet duidelijk of koningin Beatrix vandaag ook bezoeken aflegt bij gewonde mensen. Er liggen nog patiënten in de Zwolse vereniging van ziekenhuizen Isala Klinieken.

Een woordvoerster van de Gelre Ziekenhuizen, locatie Lukas in Apeldoorn, ontkent dat daar nog mensen verpleegd worden. Volgens haar zou de laatste patiënt die daar was opgenomen, vrijdag naar huis zijn gegaan.

Bij het drama in Apeldoorn kwamen zeven mensen, inclusief dader Karst T. uit Huissen, om het leven. Acht gewonden liggen nog in ziekenhuizen.

Update 17:08:
Ook Koningin Beatrix, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven hebben vandaag de gewonden bezocht. De koningin ging op bezoek in de Isala Klinieken in Zwolle. Prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven bezochten het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem.

Koninklijke familie op ziekenbezoek gewonden