Man krijgt parkeerbon tijdens redden vrouw

Steve Schiltenwolf uit het Duitse Wolfratshausen zag onlangs op straat een vrouw plotseling in elkaar zakken. De Beier bedacht zich geen moment en stapte uit zijn auto. Bij terugkomst wachtte hem een nare verrassing.

Steve zette namelijk snel zijn auto aan de kant en bood de vrouw eerste hulp. Haast was geboden, want de vrouw bleek een hartaanval te hebben gehad. Toen hij de vrouw weer nieuw leven had ingeblazen en weer terugkwam bij zijn auto, trof hij een parkeerbon onder zijn ruitenwisser aan.

"Ik zag die vrouw voor mijn neus in elkaar zakken en deed er alles aan om haar te helpen", klaagt de 42-jarige Duitser. "Ik belde ook de ambulance. Het laatste waar ik op dat moment aan dacht, was natuurlijk of ik wel goed geparkeerd stond. Ik wachtte nog tot de ziekenwagen was gearriveerd, maar toen ik eindelijk wilde vertrekken merkte ik de boete op."

"Die vrouwelijke controleur wist echter perfect waarom ik gestopt was. Ik kon praten als Brugman, maar het mocht allemaal niet baten. Ik moet en zal de boete betalen."