'Maximumsalaris voor ING-top'

Vakbond FNV Bondgenoten wil dat ING een maximum invoert voor de beloning van de top van het bedrijf. De bestuurders zouden niet meer dan twintig keer zo veel mogen verdienen als de laagstbetaalde werknemer. Dit schrijft de vakbond in een brief die vandaag aan ING wordt overhandigd.

Volgens de bond betekent dit dat het maximale inkomen van de ING-bestuurders uitkomt op 700.000 euro per jaar. Dit bedrag is inclusief bonussen. FNV Bondgenoten wil verder dat de variabele beloning niet meer dan 50 procent van het vaste salaris bedraagt.

ING werkt op dit moment aan een nieuw beloningsbeleid. De gisteren formeel aangestelde topman Jan Hommen ontvangt totdat het nieuwe beleid er is geen salaris. FNV Bondgenoten hoopt een rol te spelen bij de vormgeving van het nieuwe beleid.

Eerder dit jaar ontstond grote onrust over de uitkering van bonussen door ING. Minister Wouter Bos van Financiën noemde de uitkering in maart "beroerd". Eind vorige maand sloten de minister en de top van de Nederlandse financiële sector een ‘herenakkoord’ over de bonussen.


'Maximumsalaris voor ING-top'  (foto: DAG)