Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 32

Dit weekend werd de 32e speelronde in de eredivisie gespeeld. AZ greep vorige week de landstitel, maar om de andere plaatsen om Europees voetbal is nog niks beslist. Ook de strijd tegen degradatie is nog spannend.

Het duel tussen Roda JC en FC Volendam was een echt degradatieduel. De twee ploegen staan zestiende en zeventiende. Na 26 minuten kwam Roda JC op voorsprong via Bodor. Vijf minuten voor rust kon Bodor echter vertrekken toen hij na een overtreding op Bakens rood kreeg. Lang kon Volendam echter niet profiteren van de man meer situatie, want vlak na rust kreeg De Wit zijn tweede gele kaart. De Limburgers waren het gehele duel de betere en de zege leek dan ook veilig, totdat Melvin Platje, wederom als invaller, de gelijkmaker scoorde. Roda kreeg hierna nog wel wat kansen, maar gescoord werd er niet meer.

In Friesland namen sc Heerenveen en FC Twente, die elkaar ook in de bekerfinale gaan ontmoeten, het tegen elkaar op. Voor rust viel er weinig te genieten. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar kansen waren er nauwelijks. In de tweede helft nam Heerenveen het heft in handen en kreeg dan ook kansen. Nadat Paulo Henrique al een paar kansen had gemist, scoorde hij uiteindelijk toch de 1-0 uit een kopbal. Heerenveen kreeg nog kansen op 2-0, maar in de blessuretijd was het Theo Jansen die uit een vrije trap FC Twente op gelijke hoogte bracht.

De kersverse landskampioen AZ nam het in Amsterdam op tegen Ajax. De eerste helft verliep niet spectaculair. AZ kwam kwam op voorsprong via Lens, na een counter klopte hij Oleguer op snelheid. Na een half uur voerde Ajax de druk op en werd AZ vastgezet, maar gescoord werd er voor rust niet meer. In de tweede helft nam de druk van Ajax toe. Suarez miste een enorme kans en slaagde er ook niet in een penalty te benutten. Bij die strafschop liep hij door op Didulica, die vervolgens met hoofdletsel moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Even daarvoor moest AZ al verder met tien man, toen Schaars rood kreeg. Ajax bleeft sterker en Cvitanich miste een grote kans. Ajax kreeg later een tweede strafschop en ditmaal schoot Suarez wel raak. Ajax kwam nog dicht bij de zege, maar tot drie keer toe trof het de paal.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. Sparta Rotterdam tegen De Graafschap eindigde in 0-0. NAC Breda won in blessuretijd met 2-3 van NEC. PSV won met 0-2 van Heracles Almelo en Feyenoord boekte een 2-3 zege tegen ADO Den Haag. FC Groningen tegen Willem II eindigde in 0-0 en Vitesse won met 6-1 van FC Utrecht.