Amerika wapent soldaat met iPod

Het Amerikaanse leger schaamt zich niet meer om commerciële producten te gebruiken voor militaire doeleinden. Steeds meer militairen worden gewapend met een iPod Touch of iPhone het slagveld op gestuurd, meldt het blad Newsweek

Soldaten gebruiken de apparaatjes voor vertalingen in het contact met de lokale bevolking, om te communiceren met andere troepen en snel informatie in te winnen over een bepaald gebied.

Het voordeel van de apparaten is hun multifunctionele karakter, zegt Jim Ross, legerdirecteur informatica in New Jersey. In vergelijking met speciaal voor het leger ontwikkelde producten zijn de iPods bovendien stukken goedkoper. Veel soldaten zijn ook al bekend met de spullen van Apple, dus kost het weinig moeite hen te trainen in het gebruik van de apparatuur.

Volgens Newsweek werkt Defensie nu ook mee aan nieuwe software-applicaties die speciaal voor militaire doeleinden worden ontwikkeld. Voorbeelden zijn een functie om bommen op afstand onschadelijk te kunnen maken en een database met lokale informatie die kan worden opgevraagd door foto’s van plaatsnaamborden in te voeren.


Amerika wapent soldaat met iPod  (foto: DAG)